first_img Year:  photographs:  Lin HoPhotographs:  Lin HoContractor:SG Aluminium / Dexone AluminiumDesign Team:Chipik Alsi Tuinti, Rafal Kapusta, Stephanie Gunawan, Darmaganda NjooLocal Architect:I-Wen FooCity:Kuala LumpurCountry:MalaysiaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Lin HoRecommended ProductsWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusMetallicsStudcoWall Stop Ends – EzyCapWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsText description provided by the architects. OOZN’s Bukit Pantai concept imagines three tiered lightweight residential pavilions floating over a verdant Kuala Lumpur hillside. The pavilions are clad in a flowing aluminium fabric skin that responds to changing light conditions. Perforations screen the interiors from the harsh tropical sun whilst the rippling geometry creates the impression of movement.Save this picture!DetailSave this picture!© Lin HoLocated on the side of a verdant hill in one of KL’s best established suburbs OOZN’s Bukit Pantai concept seeks to screen and refresh a 1960’s hillside home. The house takes the form of three tiered living spaces which cascade down the hillside towards the centre of KL. The predominantly glazed Northern facade offers spectacular views towards the City whilst the Northern pavilion is overlooked by the street. Originally conceived as an office area the client wished to convert the Northern pavilion into the homes master suite increasing the need for privacy. As a collector of contemporary art and design the owner also wished for the highly visible Northern entrance pavilion to act as an extension of his art collection whilst blending with the existing street and landscapes. The house sits in a quiet Cul-de-sac comprising individual modernist villas dating from the 1960’s.Save this picture!DetailOOZN’s concept takes the idea of a soft bedroom curtain enveloping the interior space and transposes it to the pavilion exterior with a flowing aluminium fabric skin. The flowing skin is then perforated to transmit light to the interior whilst the perforation pattern density follows the layout of the existing windows. The design plays on the idea of a metallic material more commonly perceived as hard and cold used as a lightweight fabric wrap. The entrance pavilion sits 3.5m above a simple lawn with a row of trees further screening the pavilion from the street. The combination of materials, form, reflectivity and landscape combine to create the impression that the pavilion is floating above the landscape. The external lighting design further enhances this effect at night time. The panels were fabricated in a specialist Guangzhou workshop. The first stage in the process handcrafts clay moulds, based on the architect’s 3D model, before using a pneumatic press to form 2.5mm aluminium sheets to the geometry of the mould. The pressed panels are then perforated and powder coated before shipping to site for installation.Save this picture!© Lin HoProject gallerySee allShow lessPeople’s Canopy / People’s Architecture OfficeSelected ProjectsOH8 Office / takaomi yoshimoto + associatesSelected Projects Share Area:  750 m² Area:  750 m² Year Completion year of this architecture project Malaysia Architects: OOZN Area Area of this architecture project 2015 Save this picture!© Lin Ho+ 23 Share “COPY” Year:  “COPY” 2015 CopyAbout this officeOOZNOfficeFollowProductsSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesKuala LumpurMalaysiaPublished on January 30, 2016Cite: “Bukit Pantai Residence / OOZN” 29 Jan 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Classic™ SeriesVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ AbstractFaucetshansgroheKitchen Mixers – Talis MShower ColumnsAXORShowers – AXOR LampShower by NendoWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsMega-Panel Facade SystemsConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMTable LampsAxolightTable Lights – SkirtDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Glass Pivot Door – Rabel 8700 Slim Super ThermalUrban ShadingPunto DesignPublic Architecture in Residential ComplexExterior DeckingHouse of BambooDecking – BambooAnti-Corrosive CoatingsTIGERPowder Coating – Drylac® Bianco 605More products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/781092/bukit-pantai-residence-oozn Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/781092/bukit-pantai-residence-oozn Clipboard CopyHouses•Kuala Lumpur, Malaysia Bukit Pantai Residence / OOZNSave this projectSaveBukit Pantai Residence / OOZN ArchDaily Bukit Pantai Residence / OOZN Projects Photographs Houseslast_img read more